Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Θέλουμε ένα υδροκέφαλο πρωτάθλημα;

Έγινε η κλήρωση των ομάδων του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής, με μοναδικό εκπρόσωπο από τη περιφέρεια μας, τον Πρωτέα Γρεβενών. Μειώθηκε έτσι ο αριθμός των ομάδων που εκπροσωπούν την περιοχή μας στις εθνικές κατηγορίες σε 2 (Καστοριά- Α2, Πρωτέας-Γ' ) τις οποίες ευχόμαστε καλή επιτυχία και να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει.
Συνέπεια αυτών είναι ένας μικρός συνωστισμός στα τοπικά πρωταθλήματα της Εκασδυμ.
Να θυμίσουμε ότι για τη χρονιά 2018-2019, η Α Εκασδυμ από 10 ομάδες ανεβαίνει στις 12, όπου οι 6+1 ομάδες θα είναι από την Κοζάνη (!!!!!).
1)Ηρακλής
2)Λασσάνης
3)Διόσκουροι
4)Μέγας Αλέξανδρος
5)ΑΕ Κοζάνης
6)Κοζάνη 2006
και τα Ελίμεια (που είχαν πέρσι την έδρα τους εκεί).
Οι υπόλοιπες 5 ομάδες που συμπληρώνουν το πρωτάθλημα είναι ο Βελβεντός, ο ΑΠΣ Πτολεμαίδας, ο Αριστοτέλης Φλώρινας, η Σιάτιστα και το Άργος Ορεστικό.
Στο πρωτάθλημα της Β' Εκασδυμ δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι συμμετοχές και αναμένεται και εκεί ένας μεγάλος αριθμός συμμετοχών από ομάδες της Κοζάνης.
Εν κατακλείδι, συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε ως ένας ερασιτεχνικός σύλλογος, κατά πόσο το μέλλον του αθλήματος στη περιφέρεια βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς οι συνθήκες που παρατηρούμε, μαζί με τις καινούριες διατάξεις των προκηρύξεων, δημιουργούν μόνο άνισο ανταγωνισμό. Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας της Φλώρινας τριπλασιάζονται σε σχέση με πέρσι, ενώ μια ομάδα της Κοζάνης θα έχει μόνο 5 αγώνες μακριά από την έδρα της. Χωρίς κάποια κίνητρα ή διευκολύνσεις των περιφερειακών ομάδων δεν πρόκειται να αποφύγουμε ένα υδροκέφαλο πρωτάθλημα.
Δ.Σ. Ελπίδα Εορδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόγραμμα Ptolemaida Easter 3on3

  EASTER 3on3 στην Πτολεμαΐδα Την Πέμπτη, 20/4 και για μία μέρα, 16 ομάδες από Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη και Σκόπια θα διεκδικήσουν τ...